Noord-Holland

NL
V

Eigenaar afgebrande snackbar Edam: "Keihard gewerkt, maar alles is naar de tering"

14 november 2017, 01.34 uur · Aangepast 14 november 2017, 01.51 uur · Foto: Inter Visual Studio / Arjen Tushuizen

EDAM De eigenaar van de snackbar in Edam waarin vanavond een zeer grote brand is uitgebroken, heeft de zaak nog maar drie jaar. “Ik heb er keihard voor gewerkt, maar nu is alles naar de tering.”

Dat vertelt de aangeslagen eigenaar van de zaak aan NH Nieuws. Hij wil niet voor camera reageren, maar zegt emotioneel dat de snackbar als verloren moet worden beschouwd. Hij weet nog niet waardoor en op welke plek de vlammenzee is ontstaan, wil hij verder alleen nog kwijt.

Een man die op afstand naar de zeer grote brand staat te kijken, reageert: "Heel Edam is afgesloten met brandweer en politie. Toen ik dat hoorde, dacht ik: ik ga maar even kijken. Tot mijn grote verbazing zag ik toen dat de snackbar in de brand stond. De vlammen komen uit het dak, moet je kijken. Ik hoop maar dat er geen schadelijke stoffen bij vrijkomen."

Lees ook: Zeer grote brand in hartje Edam: snackbar in lichterlaaie

"Ik was mijn hond aan het uitlaten en dacht eerst nog dat de brandweer aan het oefenen was, zoals ze altijd doen op maandag. Toen zag ik wel erg veel brandweerwagens", vult een voorbijgangster aan. "Eerst zag ik vlammen op een geconcentreerde plaats en leek het wel een schoorsteenbrand. Maar toen breidde het vuur zich flink uit."

Volgens de vrouw woedt de brand pal naast de kazerne. "Het is een soort thuiswedstrijd voor de brandweer, dus ze waren er snel bij", merkt ze op. 

Inter Visual Studio / Arjen Tushuizen