VIDEO: Zeer grote brand in centrum Edam nog niet brand meester

EDAM - In het centrum van Edam woedt sinds gisteravond 22.45 uur een zeer grote brand. Het vuur is uitgebroken in snackbar Het Edammertje aan de Hoogstraat.

Even na middernacht leek het vuur even onder controle, maar rond 01.00 uur breidde de vlammenzee zich weer uit, melden omstanders aan NH Nieuws. 

Geen gewonden
De brand is overgeslagen naar een naastliggend pand. Daarin bevindt zich een woning, laat de Veiligheidsregio weten. Er zijn geen gewonden gevallen. De Veiligheidsregio roept mensen op om ramen en deuren te sluiten. Er is sprake van flinke rookontwikkeling, zo wordt gewaarschuwd.

Het is nog onduidelijk of er asbest is vrijgekomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Dramatisch
Burgemeester Lieke Sievers van Edam-Volendam zegt in een eerste reactie tegen onze verslaggever: "Dit is heel dramatisch. Ik heb in de kazerne met de eigenaren van de panden gesproken en met degene die erboven woont. Ze zijn ontzet. Ze reageerden weliswaar in alle rust, maar ze zijn teruggetrokken en hebben geen behoefte aan aandacht."

Volgens de burgemeester is een brand zoals deze een van de ingewikkeldste in zijn soort. "In de binnenstad, met veel hout, alles dicht op elkaar en kleine straatjes waar je moeilijk bij kunt. Dit wordt een zwart gat in de binnenstad van Edam."

Afschuwelijk incident
Ze sluit af: "Dit hoop je nooit mee te maken. Dit zijn afschuwelijke incidenten voor een historische binnenstad en voor de mensen die het betreft in de eerste plaats. We bieden ze steun en het is hopen dat alles goed gaat met de verzekering."

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland nieuws brand
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws