Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen: Geen bal gehakt, maar de rookworst is populair bij Con Zelo

12 november 2017, 19.08 uur · Aangepast 12 november 2017, 19.55 uur
Door: · Foto: NH / Dennis Nieuwenhuis

WAARLAND Een 9,3 kreeg het broodje rookworst bij Con Zelo van reizende reporter Dennis Nieuwenhuis. Tot zijn grote verbazing was dit het meest populaire broodje bij de Waarlandse vereniging in plaats van het veelgenoemde broodje bal.

De snack is zeer geliefd binnen de vereniging en wordt veel afgenomen. "Met dit weer is een broodje rookworst heerlijk", vertelt Ellen Smit die verantwoordelijk is voor de hapjes en drankjes bij Con Zelo. "In de zomer zijn de broodjes kroket, frikandel en de tosti's goede alternatieven."

Hoop werk voor prikploeg
Binnen iedere vereniging is altijd wel een manusje van alles te vinden. Bij Con Zelo is dat Nico Bruin. Hij houdt zich bezig met de materialen, maar ook met de verzorging van het complex. "Er is pittig wat water gevallen vanmiddag dus de prikploeg heeft maandag zijn handen vol." Voor de wedstrijd Con Zelo - VZV moest Bruin zelf ook nog even in actie komen. "De scheidsrechter vond het in beide doelgebieden te gevaarlijk om te beginnen dus moest er even wat geprikt worden en zand gestrooid worden."

Jonge voorzitter
Opmerkelijk bij Con Zelo is dat de voorzitter de slechts 28-jarige Erwin Dam is. "Ik was bestuurslid en de voorzitter die we hadden nam afscheid. Toen vroeg hij of ik het wilde overnemen. Ik ben sinds mijn vijfde lid en ik vind het een eer. Op deze manier kan ik mijn steentje bijdragen aan de club." Het voorzitterschap is niet het enige dat Dam binnen Con Zelo doet. Hij is ook op het veld te vinden, maar dan als scheidsrechter. "Ik zal het morgen voelen dat ik een wedstrijd gefloten heb op dit zware veld."

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jullie club op bezoek gaat? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio.

Foto: NH / Dennis Nieuwenhuis