Ga naar Content

Beverwijkse brandweerkorps wast auto’s vanwege ernstig zieke Tessa: "Kanker moet wereld uit"

BEVERWIJK Als het Beverwijkse brandweerkorps te horen krijgt dat voormalig collega Tessa van Assema (40) door borstkanker ernstig ziek is, beseffen ze eens te meer dat er meer onderzoek moet komen. Met de oprichting van Team Tessa willen ze daarom zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF kankerfonds.

Volgend jaar stapt Team Tessa op de pedalen voor de beklimming van de Alpe d’Huez in Frankrijk. Maar ook dit weekend stroopten ze de mouwen al op en toverde ze de kazerne om in een wasstraat om meer dan 250 auto’s schoon te schrobben voor het goede doel.

De steun en inzet raakt Tessa die met haar gezin 'gewoon' meepoetst: "Het zijn stoere mannen en vrouwen die altijd voor elkaar klaar staan", vertelt ze aan NH Nieuws. "Het zijn mensen waar je op kan bouwen en voor elkaar door het vuur gaan", aldus Tessa, die samen met brandweerman Pascal twee kinderen heeft.

Kippenvel
Ook Pascal vindt het bewonderenswaardig wat er gebeurt: "Mensen worden blijkbaar geraakt door ons, en dat is heel bijzonder", vertelt hij over het initiatief van zijn collega spuitgasten. "En ik krijg er eigenlijk wel kippenvel van."

Opbrengst
Met de wasactie kan totaal 2411 euro worden bijgeschreven voor het goede doel. Brandweerman Michael Bommelburg: "Kanker moet de wereld uit, of een chronische ziekte worden. Maar er moet in ieder geval niemand meer aan sterven. Dat is ons doel”, besluit de 'aanvoerder' van Team Tessa over de actie. 

Wil je Team Tessa volgen of steunen? Kijk dan op: www.teamtessa.nl

Foto: Miranda van Assema