Vrijwilligers van grote waarde voor onderhoud MH17-monument: "Die mensen verdienen medailles"

0
Whatsapp

Noord-Holland

Vrijwilligers van grote waarde voor onderhoud MH17-monument: "Die mensen verdienen medailles"

11 november 2017, 18.26 uur · Aangepast 11 november 2017, 18.38 uur

VIJFHUIZEN Deze week werd bekend dat de provincie een kwart miljoen euro beschikbaar stelt voor het MH17-monument in Vijfhuizen. Er is nu genoeg geld om het herdenkingsbos de komende twintig jaar te onderhouden. Goed nieuws voor de nabestaanden, al blijft de hulp van vrijwilligers nog steeds keihard hard nodig.

Simon Groot is een van die ruim vijftig vrijwilligers die regelmatig de handen uit de mouwen steekt bij het monument. "Wij willen het graag mooi houden, dat is belangrijk. Het voelt goed dat we wat doen voor de nabestaanden, maar ook voor je eigen leefomgeving."

Lees ook: MH17-monument zal niet verloederen: kwart miljoen beschikbaar voor onderhoud

In totaal is er nu zo'n negen ton beschikbaar voor beheer en onderhoud van het monument. Dat klinkt misschien veel, maar daarvan kunnen aannemers alleen het basisonderhoud doen zoals maai- en snoeiwerk. De vrijwilligers zijn daarnaast nodig voor al het overige onderhoud en het ontvangen van nabestaanden. 

Robby Oehlers, die zijn 20-jarige nichtje Daisy verloor door de ramp, vindt het geweldig wat de vrijwilligers doen. "Dat zijn mensen die medailles verdienen, en misschien ook wel een monument voor het goede wat ze doen. Dat zijn de echte mensen!"

Stichting
De groep vrijwilligers is nu bezig een stichting op te zetten om hun werkzaamheden formeel te maken. Mensen die zich hier ook voor willen inzetten, kunnen mailen naar vriendenvan@monumentmh17.nl 

NH Nieuws
NH Nieuws
Whatsapp