Ga naar Content
Sport

Judoka Bolder: "Ik ga zeker niet werken als judocoach"

10 november 2017, 18.25 uur · Aangepast 11 november 2017, 12.34 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Action Images

VELSERBROEK Judoka Linda Bolder is gestopt met topjudo. De Velserbroekse kwam de laatste jaren uit voor Israël, maar vliegt maandag terug naar Noord-Holland. "Ik kijk ernaar uit om weer lekker thuis te zijn. Ik moet er niet aan denken om aan de slag te gaan als coach. Dan moet je weer de hele wereld over. Ik heb er van genoten, maar daar pas ik nu voor", aldus Bolder.

Het grote doel van Bolder was goud op de Olympische Spelen van Rio in 2016. Dat lukte niet en sindsdien begon het te knagen bij de judoka uit Velserbroek. "Ik heb de laatste tijd niet meer de juiste motivatie kunnen vinden. Als je geen honderd procent juiste motivatie weet te vinden dan ga je niet meedoen voor de medailles en ik doe niet mee om het meedoen", vertelt Bolder.

Lees ook: Korte reportage over Bolder na winst in Parijs

De Noord-Hollandse won zilver op het EK in 2013. Ook won ze de Grand Slams van Parijs en Tokyo. "Dat zijn mijn drie mooiste medailles. Als ik een plak op de Olympische Spelen had gepakt dan was dat zeker de mooiste geweest. Tot op de dag van vandaag is dat pijnlijk dat dat niet gelukt is. Aan de andere kant weet ik dat ik niet weer zo'n traject ga volgen en ik heb dus ook andere hele mooie prijzen gepakt."

Lees ook: Linda Bolder baalt van blessure 

Ups en downs
De Noord-Hollandse kende in haar carrière veel blessures. "De moeilijkste periode was na mijn elleboogoperatie in 2013. Ik kwam supersterk terug en won de Grand Slam van Parijs. Een weekend later scheurde ik mijn kruisband af. Dat was de grootste domper. Toen was ik kansloos voor het olympische traject met de Nederlandse ploeg. Ik kreeg daar wel wat moois voor terug, want ik ging judoën voor Israël. Dat was een fantastisch team en ik heb daar nooit spijt van gehad."

Lees ook: "Mijn Hebreeuws is nog niet fantastisch"