Ga naar Content
Sport

Uiteenlopende meningen binnen selectie De Dijk

10 november 2017, 15.14 uur · Aangepast 10 november 2017, 17.14 uur
Door: · Foto: NH/Wim van Amerongen

AMSTERDAM De selectie van ASV De Dijk heeft donderdagavond een gesprek gehad met het bestuur van de club. Dit naar aanleiding van het plotselinge vertrek van de hoofdsponsor Heino Braspenning. De reden van de breuk blijft ook voor de spelers onduidelijk. "Op die vraag hebben wij geen duidelijk antwoord gekregen", aldus verdediger en woordvoerder van de spelersgroep Giovanni Sabajo.

"Wij begrijpen de angst bij de spelers, maar wij komen onze verplichtingen na. Wij willen nu rust en ons gaan richten op de wedstrijd tegen AFC", aldus voorzitter Langelaar.

De selectie van De Dijk is verdeeld. Trainer Jochem Twisker laat weten dat er nog geen spelers zijn die per direct stoppen, maar dat er wel spelers zijn die loyaal naar de vertrekkend hoofdsponsor zijn. "Maandag ga ik weer trainen en dan hebben wij donderdag een gesprek met Heino", aldus Twisker. 

Lees ook: Sponsor Braspenning van De Dijk stapt op

Eén van die spelers is Giovanni Sabajo. "Ik ken Heino al twintig jaar. Als je iemand al zo lang kent dan is het logisch dat je loyaal bent. ASV De Dijk is zijn levenswerk. Binnen de selectie zijn er wel verschillende meningen. Er zijn jongens bezig met hun laatste jaar op dit niveau, maar er zijn ook jongens die door voetballen. Wij kunnen dus als groep niet één standpunt innemen." 

Lees ook: Trainer ASV De Dijk: "Er kwamen een hoop vragen en onbegrip naar boven"

Heino Braspenning wil geen commentaar geven op de situatie.