Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen op bezoek bij Con Zelo in Waarland

10 november 2017, 14.32 uur · Aangepast 10 november 2017, 15.03 uur
Door: · Foto: NH Sport/Edward Dekker

WAARLAND Een accommodatie om je vingers bij af te likken. Daarover beschikt voetbal- en handbalvereniging Con Zelo. Vrij vertaald: Met IJver. Vroeger heette de club OKB: Op Klompen Begonnen. Een opvallende naamswijziging waar reizende reporter Dennis Nieuwenhuis meer van wil weten. Zondag is NH met Sportclub met ballen te gast in Waarland.

Ook opvallend: voorzitter Erwin Dam. Hij is deze maand begonnen en slechts 28 jaar. Waarom wil je voorzitter zijn op die leeftijd? Denk niet dat je Dam alleen in de bestuurskamer tegenkomt. Nee, zijn stem schalt als speaker tijdens wedstrijden van Con Zelo door de luidsprekers op sportpark De Groet.   

Doprsderby
Zondag staat er met Con Zelo - VZV  een echte dorpsderby op het programma. Die is weer terug dankzij de promotie van de bezoekers via de nacompetitie. De Waarlandse formatie komt uit in de 4e klasse B. Daarin staat de ploeg op de negende plaats met zes punten uit zes wedstrijden. Tegenstander VZV staat daar net onder met vier punten uit zes wedstrijden. 

Ook opvallend: bij Con Zelo vind je geen kunstgras, maar  wel drie grasvelden. Herman Zomerdijk trekt de lijnen en bedient óók het fraaie scorebord. Dennis kennende zal hij ook wel een keertje aan de knopjes willen zitten. En wie ongetwijfeld ook in de radio-uitzending voorbij komt, is Nico Bruin. Het manusje van alles dat bij iedere vereniging  niet mag ontbreken. De hoofdtribune, ook om door een ringetje te halen, is een aantal jaren geleden overgenomen van voetbalvereniging Schagen. Hij draagt de naam van oud-voorzitter, maar inmiddels overleden, Jan Bruin. 

Beste kantinesnack
Tot slot houden de vorige clubs die Dennis bezocht, nauwlettend in de gaten welk cijfer de kantinesnack krijgt. Ellen Smit weet wat de beste lekkernij uit de keuken van Con Zelo is. Of Dennis daar ook zo over denkt, hoor je tussen 14.00 en 18.00 uur in NH Sport. Vooralsnog scoorde Dennis het beste broodje bal bij KGB, op de voet gevolgd door Hugo Boys en Spirit'30.

Wil je met jouw vereniging ook een keertje onze Sportclub met ballen zijn? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar [email protected] Wie weet komt Dennis dan binnenkort op zondagmiddag bij jullie langs.