Noord-Holland

Gedumpte kat in Heemskerk terecht: "Wie dit gedaan heeft, heeft geen hart"

10 november 2017, 10.15 uur · Aangepast 10 november 2017, 11.15 uur

Dierenambulance Kennemerland
Dierenambulance Kennemerland

HEEMSKERK - HEEMSKERK De dierenambulance heeft vanochtend een van de gedumpte katten in Heemskerk gevonden. Het beestje is gevangen in een kooi en maakt het redelijk goed na de zeven dagen in het bos.

Een medewerker van de Dierenambulance Kennemerland heeft zich over de kat ontfermd. Volgens haar maakt hij het goed, ondanks dat hij erg bang en mager is. "Het is een heel aanhankelijke kat, echt heel lief. Wie dit heeft gedaan heeft geen hart," vertelt de medewerker aan NH nieuws. De kater kan nu rustig bijkomen van zijn avontuur.

Het beestje blijft voor een tijdje bij de dierenambulance. Er wordt nog gezocht naar de persoon die de katten heeft achtergelaten. Na een paar dagen gaat de kater naar het asiel om een fijn huisje te vinden. 

Lees ook: Zoekactie naar gedumpte katten in Heemskerk: "Anders overleven ze niet"

Andere kat
Er is ook een tip binnengekomen over de andere kat die is achtergelaten. Hij is gezien bij Gasterij Kruisberg, waar op dit moment vangkooien worden gezet. De dierenambulance verzoekt mensen om niet aan de vangkooien te zitten. Als iemand een vangkooi met een kat erin ziet of het beestje in de duinen spot, kan je contact opnemen met de dierenambulance via 0251 215454