Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Zandvoort presenteert rapport: comeback F1-circus realistisch of mooie droom?

10 november 2017, 10.51 uur · Aangepast 10 november 2017, 15.08 uur · Foto: Shutterstock.com

ZANDVOORT Is de comeback van het Formule 1-circus in Zandvoort een realistisch idee of slechts een mooie droom? Vanmiddag presenteert de gemeente Zandvoort de resultaten van een haalbaarheidsonderzoek, dat duidelijk moet maken of Circuit Zandvoort zich in de toekomst weer kan meten met Spa-Francorchamps en Hockenheim. Volg de presentatie hieronder live.

Decennialang had Zandvoort een vaste plek op de Formule 1-kalender: de eerste Grand Prix van Nederland georganiseerd in 1952, voor het laatst in 1985. 

Niki Lauda, tegenwoordig adviseur bij het Formule 1-team van Mercedes, won de race in 1985 en is daarmee tot op de dag van vandaag de laatste winnaar van de Grote Prijs van Nederland. Als het aan de vele liefhebbers ligt, komt daar echter snel verandering in.

Lees ook: Komen er weer Formule 1-races op Zandvoort?

Haalbaarheidsonderzoek
Eigenlijk begon het al te kriebelen na de entree van Max Verstappen in de Formule 1 in 2015. Maar nadat Circuit Zandvoort in handen kwam van Prins Bernhard Junior (2016) werden de plannen steeds serieuzer.

De racebaan is op verschillende plekken al aangepakt, en ook de gemeente raakte enthousiast. Om te kijken of het ook echt realistisch is om voor een Formule 1-race te gaan, is in 2015 een haalbaarheidsonderzoek gestart. Nu, twee jaar later, worden de resultaten gepresenteerd. 

De persconferentie begint rond 14.10 uur en wordt live bij NH Nieuws uitgezonden op de app en website en op onze Facebookpagina.