Whatsapp

Noord-Holland

Ouders doodgereden Yannick doen emotionele oproep aan dader in rechtszaal: "Laat je hart spreken"

9 november 2017, 19.10 uur

TEXEL "Op 13 maart 2016 stond ons hart even stil. Yannick werd abrupt en op wrede wijze uit ons leven weggerukt." Zo begon de vader van de destijds 21-jarige Yannick Frijns zijn nabestaandenverklaring in de rechtszaal in Alkmaar vandaag. Zijn dochter werd aangereden door een vrouw die mogelijk bezig was met haar smartphone en zodoende het ongeluk veroorzaakte.

Het is voor de ouders moeilijk te verkroppen dat uit onderzoek naar de toedracht van de aanrijding geen overtuigend bewijs is gekomen dat de dader, Pamela H., aan het appen was toen zij de fietsende Yannick aanreed. Daarom deden zij er in hun verklaring alles aan om H. over te halen de waarheid te vertellen over het gebeuren.

"Het gemis is voor ons ondragelijk", liet Frank Frijns weten. "We zijn ontroostbaar, maar ook boos en wanhopig. Boos op de veroorzaker die nog steeds zwijgt over de ware toedracht van de aanrijding. We smeken de veroorzaker om ons te vertellen wat er precies is gebeurd die laatste seconden voor de aanrijding. Voor ons is dat belangrijk om echt te kunnen rouwen om de onrechtvaardige dood van Yannick."

Ook Yannicks moeder, Lauranne, maakte vandaag gebruik van haar spreekrecht. "Ik heb vandaag maar één doel met het spreekrecht", zei ze. "Laten we met ons tweëen voor een hoger doel gaan. Beiden weten we na 30 maart dat de hel op aarde bestaat. In het verkeer en in de auto is geen plek voor smartphonegebruik. Wij kunnen en moeten niet multitasken in de auto."

'Laat je hart spreken'
Dan volgt een emotionele oproep aan Pamela H.: "We kunnen het leed, verdriet en alle pijn van toekomstige verkeersslachtoffers en alle mensen eromheen voorkomen als we vanuit ons hart spreken. De deur staat altijd bij ons open voor als je jouw hart wil luchten. Pamela, laat je hart spreken voor jezelf, maar ook voor ons."

Bekijk hier de verklaring van Frank Frijns:

Video #173608

Bekijk hier de verklaring van Lauranne Jansen:

Video #173606
Whatsapp