Ajax en Telstar spelen gelijk in 'geheim' oefenduel

9 november 2017, 15.40 uur · Aangepast 9 november 2017, 17.13 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Edward Dekker

AMSTERDAM/VELSEN-ZUID Op sportpark De Toekomst in Amsterdam hebben Ajax en Telstar donderdag in een oefenduel met 1-1 gelijk gespeeld. De wedstrijd werd zonder publiek gespeeld.

Ajax trad aan met een elftal dat deels uit vaste basisspelers bestond en deels uit jeugdspelers. De internationals ontbraken uiteraard vanwege de interlandperiode, maar stonden genoeg bekende namen als Klaas-Jan Huntelaar, David Neres, Siem de Jong en Nick Viergever in de basis. "Wij hebben ons weer prima verkocht. De mensen waren onder de indruk. Ajax had een prachtig elftal staan en daar deden wij niet voor onder", aldus Snoei.

Cadeau
Telstar stond lang met 1-0 voor tegen de eredivisionist, dankzij een doelpunt van Donny van Iperen in de tiende minuut van de eerste helft. Ajax wist pas in de slotfase de gelijkmaker te scoren uit een strafschop. Siem de Jong was trefzeker. Telstar-trainer Mike Snoei: "Dat was een kadootje van de scheidsrechter aan Ajax. Ik denk dat hij nog een keer wil worden uitgenodigd door Ajax. Jammer, maar we hebben wel top gespeeld met veel overtuiging." Jasper van Heertum zou hands hebben gemaakt, maar volgens Snoei kreeg hij de bal op zijn borst.

Van Leer en Sinkgraven
Bij Ajax stond Benjamin van Leer voor rust op doel, hij is hersteld van een enkelblessure. Van Leer speelde zijn laatste wedstrijd in september met Jong Ajax tegen Telstar. Kostas Lamprou stond de tweede helft onder de lat. Linksback Daley Sinkgraven kreeg een basisplaats van Ajax-trainer Marcel Keizer. Sinkgraven is hersteld van een zware knieblessure. De 19-jarige verdediger Darren Sidoel viel in de tweede helft in bij Ajax voor zijn eerste speelminuten in het eerste elftal.