Noord-Holland

NL
V

Deskundigen na dood Yannick (21): 'Onderzoek naar telefoongebruik in auto moet beter'

9 november 2017, 14.48 uur · Aangepast 9 november 2017, 15.12 uur · Foto: Shutterstock

TEXEL De politie moet standaard onderzoek doen naar de smartphone van de bestuurder na een ernstig verkeersongeluk. Dat gebeurt nu niet, terwijl dit wel zou moeten

Dat stellen advocaten van nabestaanden van verkeersslachtoffers en deskundigen op het gebied van verkeersrecht, aldus EenVandaag. De politie controleert wel standaard op het gebruik van alcohol, drugs en medicijnen na ongelukken met ernstig letsel.

Lees ook: OM eist opnieuw zes maanden cel na dodelijk ongeluk Texel

EenVandaag reconstrueert vandaag het fatale ongeluk waarbij Yannick Frijns (21) om het leven komt, op Texel in het voorjaar van 2016. Uit politieonderzoek blijkt dat de vrouw die haar aanreed, honderden app’jes per dag verstuurt en ontvangt, oók vlak voor het dodelijke ongeval. Maar aantonen dat ze precies tijdens het ongeluk bezig was met haar telefoon, blijkt moeilijk.

'Hel op aarde'
Vandaag hoorde de verdachte opnieuw zes maanden cel en twee jaar rijontzegging tegen zich eisen. De 26-jarige automobiliste houdt vol dat ze is gestopt om een appje te bekijken en te versturen.

De ouders van het slachtoffer lazen vandaag in de rechtszaal een emotionele slachtofferverklaring voor. "Ons hart stond stil op 30 maart. Hel op aarde bestaat. Er is geen plek voor smartphones. Ons enige doel nog is een verkeersveilige wereld."