Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Harde politiecampagne voor fietsverlichting: "Zorg dat uw donorregistratie op orde is"

9 november 2017, 10.40 uur · Foto: Shutterstock

SCHAGEN De politie Schagen waarschuwt fietsers in een nieuwe campagne op een wel heel harde manier voor fietsen zonder licht. "Zorg dat uw donorregistratie in orde is", luidt de boodschap.

In de tekst, die op sociale media verspreid wordt, staat: "Aan alle fietsers in de gemeente Schagen die in het donker zonder licht rijden. Zorg dat uw donorregistratie in orde is, u redt er levens mee."

Lees ook: Fietsen zonder licht: dit zijn de regels en boetes

Veel automobilisten zijn het eens met de pittige tekst, zo laten zij blijken op Facebook. Anderen vinden de tekst nogal wrang en sarcastisch. Ook de politie in Nijmegen postte de tekst op hun sociale media en kreeg daar veel bijval, maar ook kritiek. "We hopen dat een steviger boodschap meer prikkelt", legde een woordvoerster van de gemeente Nijmegen uit aan De Gelderlander. "Laat mensen zich maar bewust zijn van wat de gevolgen kunnen zijn van fietsen zonder licht."

De boete voor fietsen zonder licht bedraagt 55 euro plus 9 euro administratiekosten. De politie Schagen laat weten de komende tijd weer extra te controleren op fietsverlichting. 

Politie Schagen