Ga naar Content

OM eist opnieuw zes maanden cel na dodelijk ongeluk Texel

TEXEL Het Openbaar Ministerie heeft vanmorgen opnieuw zes maanden cel en twee jaar rijontzegging geëist tegen de automobiliste die op Texel de 21-jarige Yannick doodreed .

Het fatale ongeluk vond plaats op 30 maart 2016 op de Hoofdweg tussen De Cocksdorp en De Waal. Het slachtoffer werd op haar fiets aangereden door de Noord-Hollandse in haar auto. De automobiliste zag de vrouw, die samen met een vriendin fietste, te laat en reed haar aan. Volgens het OM is gebleken dat ze achter het stuur zat te appen.

Lees ook: Fietsster (21) overleden na aanrijding op Texel

De 26-jarige verdachte houdt vol dat ze is gestopt om een appje te bekijken en te versturen. Begin augustus besloot de rechter dat er aanvullend onderzoek gedaan moest worden in de zaak. Maar ook na een reconstructie blijft de Officier van Justitie van mening dat de verdachte de verleiding niet kon weerstaan om te appen tijdens het rijden. Daarmee heeft ze ernstige schuld aan de dood van Yannick.

Lees ook: Zes maanden cel geëist voor veroorzaken dodelijk ongeluk Texel

De ouders van het slachtoffer legden vanmorgen een emotionele slachtofferverklaring af in de rechtszaal. "Ons hart stond stil op 30 maart. Hel op aarde bestaat. Er is geen plek voor smartphones."

Ook lieten ze de verdachte weten dat hun 'deur altijd openstaat'. "We hebben recht op de waarheid. Laat je hart spreken."

Foto: Shutterstock