Ga naar Content
Noord-Holland

Brandwondencentrum Beverwijk gaat samenwerken met Groningen en Rotterdam

9 november 2017, 09.02 uur · Aangepast 9 november 2017, 09.29 uur
Door: · Foto: ANP

BEVERWIJK De drie Nederlandse brandwondencentra in Beverwijk, Groningen en Rotterdam gaan samenwerken in de overkoepelende organisatie Brandwondenzorg Nederland. Daardoor kunnen ze op ieder moment inspelen op een groot incident met slachtoffers met brandwonden, bijvoorbeeld na een aanslag.

De betrokken brandwondencentra en de Nederlandse Brandwonden Stichting melden verder dat die snelle, hoog kwalitatieve en gestructureerde samenwerking tussen hun experts van levensbelang is. Zo wordt onder meer de capaciteit tussen de centra goed op elkaar afgestemd.

Door de samenwerking van het Rode Kruis Ziekenhuis (Beverwijk), het Maasstad Ziekenhuis (Rotterdam), en het Martini Ziekenhuis (Groningen) is een landelijke dekking gegarandeerd. Deze gespecialiseerde centra kunnen bij grote incidenten ook een beroep doen op nabijgelegen academische ziekenhuizen.

Volgens Kees van der Vlies, medisch hoofd van het Brandwondencentrum Rotterdam, voldoet de brandwondenzorg in Nederland aan de hoogste Europese eisen. De European Burns Association heeft de Nederlandse aanpak als voorbeeldwerkwijze aangewezen.