Noord-Holland

NL
V

Heemskerkse raad wil pand Nozem en de Non verkopen aan bieder met 'beste plan'

7 november 2017, 20.46 uur · Foto: Google Streetview

HEEMSKERK De gemeenteraad van Heemskerk wil dat het pand waarin nu nog cultuurpodium De Nozem en de Non is gevestigd niet wordt verkocht aan de hoogste bieder, maar aan degene met het beste plan.

Als het pand aan de Antony Verherentstraat onder die voorwaarde wordt verkocht, kan worden gegarandeerd dat het pand behouden blijft voor Heemskerkers. De raad wil dat voorstel bij het college neerleggen, zo blijkt uit een bericht op de website van de gemeente. 

Lees ook: Poppodium Heemskerk dreigt na 45 jaar te verdwijnen

Bij het beoordelen van de plannen van potentiële kopers kan dan bijvoorbeeld worden gelet op openbare toegankelijkheid en ontplooiing van maatschappelijke activiteiten. De exacte invulling van die criteria en de weging ervan zullen in een later stadium worden bepaald. 

Afgelopen zomer oordeelde de rechter dat de huuropzegging door de gemeente rechtmatig was. Dat betekende dat de huidige huurders Burghout en Kabel, die er sinds 2007 cultuurpodium De Nozem en de Non exploiteren, er per 1 september uit moesten.

Lees ook: Poppodium Heemskerk moet in september zijn deuren sluiten

De huurders zijn niet in beroep gegaan tegen dat vonnis, maar hebben wel een verzoek ingediend bij de rechtbank om de wettelijke ontruimingsbescherming te verlengen tot eind augustus 2018. Zo lang die procedure loopt, kan De Nozem en de Non openblijven.  

De gemeente benadrukt dat het geen hetze tegen De Nozem en de Non voert. De huidige huurders worden dan ook uitgenodigd om mee te bieden als het pand in de verkoop komt.