Ga naar Content
Sport

Sponsor Braspenning van De Dijk stapt op

7 november 2017, 17.45 uur · Aangepast 30 januari 2018, 15.06 uur
Door: · Foto: Het Amsterdamsche voetbal

AMSTERDAM De Dijk moet op korte termijn op zoek naar een nieuwe sponsor. Heino Braspenning, al vele jaren geldschieter van de club uit Amsterdam-Noord, stapt aan het einde van het seizoen op bij de club uit de tweede divisie. "Ik heb vanmiddag een gesprek met hem gehad. Heino heeft aangegeven dat de koek op is en dat wij voor het volgend seizoen op zoek moeten naar een nieuwe hoofdsponsor", vertelde Ton Langelaar, de voorzitter van De Dijk tegen NH Sport.

Financieel gezond
Op de site van het Amsterdamsche voetbal zegt Braspenning dat hij 'teleurgesteld en gekwetst' is. "Tijdens het gesprek van vanmiddag heeft hij daar helemaal niets over gezegd tegen mij", aldus Langelaar. Voor het bestuur van de club wacht nu de lastige taak om nieuwe sponsors te zoeken om het financiële gat te vullen. "De Dijk is financieel kerngezond. Het kan dat wij minder geld te besteden hebben, maar kijk maar naar Excelsior. Die staan met weinig budget zevende in de eredivisie."

Ambitieus
Toen Braspenning tien jaar geleden als sponsor begon bij De Dijk had hij grootse plannen met de club. De Dijk moest de tweede betaald voetbalclub van de stad worden en in de Jupiler League gaan spelen. Dat moest dan in een nieuw stadion gebeuren, waarover hij met de gemeente in gesprek wilde. Jaar na jaar promoveerde De Dijk en nadat de ploeg het afgelopen seizoen kampioen werd van de derde divisie, spelen ze nu in de tweede divisie, waar de club op de achtste plaats staat. 

Lees ook: De Dijk wil tweede Amsterdamse profclub worden

Geen zorgen
"Ik maak mij geen zorgen over de toekomst van ASV De Dijk. Heino heeft ervoor gezorgd dat wij tweede divisie spelen. Wij gaan kijken of wij dat kunnen continueren", laat Langelaar weten. 

Spelers verrast
Voor de spelers kwam het vertrek van de sponsor als een verrassing. "We kregen vanmiddag een mailtje, waarin alleen staat dat hij stopt als sponsor", vertelt Frank Schilder. "Vanavond gaan we gewoon trainen."