Ga naar Content
Noord-Holland

Artis onder vuur vanwege 'feestzaal' naast zeeleeuwen

7 november 2017, 10.42 uur · Aangepast 7 november 2017, 15.37 uur
Door: · Foto: NH in de Dierentuin

AMSTERDAM (AT5) Artis heeft zich de woede van de Partij voor de Dieren op de hals gehaald. De Amsterdamse dierentuin heeft namelijk een feestzaal gerealiseerd naast het zeeleeuwenverblijf. Volkomen idioot, vindt de partij.

De vernieuwde zaal kan gebruikt worden voor diners, presentaties en feesten. Fractievoorzitter Johnas van Lammeren zegt in De Telegraaf dat hij het vreemd vindt dat er belastinggeld aan wordt uitgegeven.

"In plaats van het verblijf te vergroten en te investeren in dierenwelzijn, heeft Artis een nieuw verblijf gemaakt om lichtshows met een clubuitstraling te organiseren", zegt hij. "De zeeleeuwen hebben niet eens meer een plek waar ze zich terug kunnen trekken. Zijn we helemaal gek geworden in Amsterdam?"

Verkiezingsretoriek
De kersverse Artis-directeur Rembrandt Sutorius vindt het maar verkiezingsretoriek, zo stelt hij in de krant. Hij vindt het jammer dat het via de media wordt gespeeld. De zaal zorgt volgens de directeur niet voor overlast bij de dieren.

Lees ook: Einde aan seksloze periode voor zeeleeuwen in Artis

"We creëren geen feestzaal bij Artis. We moesten lekkages verhelpen en we willen de educatieve functie van de dierentuin terugbrengen. In de ruimte ernaast kunnen lezingen en diners worden gehouden. Daarmee genereren we inkomsten die we nodig hebben omdat we minder subsidie krijgen."