Ga naar Content

Chris werd tijdens Nieuwjaarsnacht zwaar mishandeld: daders nog altijd vrij

ZAANDAM Woede en onbegrip bij Chris en zijn naaste familie. Begin januari werd hij in het centrum van Zaandam op brute wijze in elkaar geslagen. Nu, bijna een jaar later, wacht hij nog steeds op de berechting van zijn belagers.

Chris' zus, Anneke, vertelt aan NH Nieuws wat er gebeurde toen hij afgelopen Nieuwjaarsnacht een taxi wilde aanhouden in het centrum van Zaandam. "Rond 4.00 uur hield Chris na het uitgaan een taxi aan op de Westzijde. Een groep jongens hing rond de taxi, een deel van hen was aan het pinnen om de taxi te betalen. Er ontstond een woordenwisseling."

Daarna ging het snel: "Hij werd tegen de grond gewerkt en tegen zijn hoofd en lichaam geschopt." Nog altijd heeft hij last van het incident. "Hij is angstig en durft niet in een drukke menigte te zijn."

Frustrerend
De grootste frustratie van de familie is nog wel dat er nog steeds geen rechtszaak is geweest. Anneke: "Dat is misschien normaal voor het Openbaar Ministerie, maar voor slachtoffers is dat erg frustrerend."

Katja van Bijsterveldt is persofficier van justitie bij het OM. Zij vertelt: "We kregen het dossier van de politie pas in mei. Daarna is het traject verlopen zoals dat gebruikelijk is. We zijn zorgvuldig, dat maakt dat het lang duurt." 

De familie vreest dat de lange duur zal leiden tot strafvermindering. Anneke werkte zelf lang bij het OM en zit in de Eerste Kamer, naast haar werk als advocaat. Ze laat het er niet bij zitten en wil ene meldpunt oprichten. "Er zijn meer van dit soort zaken, hier wil ik mee naar de minister."

Foto: NH Nieuws