Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Uitvinder Mike Schouten hoopt op doorbraak: "Ieder stapje in proces een kick"

6 november 2017, 18.43 uur

BEVERWIJK Mensen verrassen met zijn uitvindingen. Dat is kort samengevat het nieuwe levensdoel van Mike Schouten. Via De Broedmachine, een vereniging voor kunstenaars in Beverwijk, hoopt de uitvinder op een doorbraak met zijn zelfontwikkelde muurprinter.

Want na jaren van arbeid vielen de puzzelstukjes voor zijn jongste uitvinding tot grote vreugde eindelijk in elkaar. "Als dan voor het eerst de motortjes beginnen te draaien, dat is heel leuk", vertelt de Beverwijker enthousiast in zijn werkplaats. Hij vervolgt: "Die kick krijg je eigenlijk iedere keer als je weer een stapje hebt gemaakt in het proces", aldus Schouten, die zijn vaste baan op de staalfabriek inruilde voor een onzekere toekomst als creatieveling.

Doel
Zijn doel is niet om het apparaat op de markt te brengen. Hij wil portretten, of bijzondere creaties printen op gebouwen. Of op een dag via een expositie de mensen uitdagen met zijn werk: "Dat je ze kan verrassen, en ze dan zeggen: Van wat is daar nou aan de hand?"

Ondertussen droomt Schouten al over een 2.0 versie: "Die moet vier keer zo groot worden en iedere dag een nieuw portret op een gebouw printen."

NH Nieuws