Ga naar Content
Noord-Holland

Aanhoudingen in onderzoek naar erfenis Amsterdamse crimineel

6 november 2017, 19.04 uur
Door: · Foto: Mizzle Media

AMSTELVEEN In het onderzoek naar de erfenis van de Amsterdamse crimineel Jaïr Wessels, die afgelopen juli in Breukelen werd geliquideerd, zijn vandaag twee personen aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Amstelveen en een 28-jarige vrouw uit Amsterdam.

De twee werden aangehouden tijdens doorzoekingen. In totaal werden vandaag vier panden doorzocht. Bij eerdere doorzoekingen werden onder meer twee auto's, een motorscooter, dure sieraden, schoenen, tassen en een kwart miljoen aan contant in beslag genomen.

Lees ook: Amsterdammer (30) doodgeschoten in Breukelen

Het onderzoek naar de Wessels begon al voordat hij werd geliquideerd. Het Openbaar Ministerie vond het opvallend dat hij er een luxe levensstijl op na hield, maar geen 'middelen van bestaan' had.

Verdacht dikke portemonnee
Zo verbleef regelmatig in Spanje, reed rond in dure wagens, nam op feesten plaats aan dure VIP-tafels, had dure horloges om zijn pols en een verdacht dikke portemonnee op zak. 

Nu 'Jay' Wessels niet meer leeft, richt het OM zich in dit witwasonderzoek op zijn nabestaanden. Het vermoeden bestaat namelijk dat de Amsterdammer hen zijn crimineel verdiende vermogen heeft nagelaten.  

Vorige maand werden er in Spanje en Nederland twee personen aangehouden voor betrokkenheid bij zijn dood. De politie kwam hen op het spoor doordat ze hun vluchtauto na de liquidatie niet in brand hadden gestoken, waardoor sporen bewaard bleven.  

Lees ook: Twee aanhoudingen voor liquidatie Amsterdamse crimineel

Wessels werd er in het criminele circuit van beschuldigd een grote partij cocaïne te hebben gestolen en geheime informatie te hebben gelekt.