Ga naar Content
Noord-Holland

Voorzitter dierenambulance verbijsterd na vondst doodgeschoten vogels: "Wie doet nou zoiets?"

6 november 2017, 18.05 uur · Aangepast 7 november 2017, 11.59 uur
Door: · Foto: dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland

UITHOORN In het gebied tussen Uithoorn en het Utrechtse Mijdrecht zijn naast twee zwanen vanmiddag ook vier meerkoeten dood aangetroffen. Dit vertelt Miriam Bosman, voorzitter van dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland. De arme vogels zijn door een nog onbekende dader doodgeschoten.

Bosman beseft nog niet helemaal wat er gebeurd is. "Wie doet nou zoiets? Wie zit hierachter?", vraagt de voorzitter zich af tegenover NH Nieuws. Zij gaat met haar team op onderzoek uit om mogelijk bewijs boven water te halen. "Naar iets wat ons ook maar een kant op wijst van wie dit op zijn geweten heeft." 

In de afgelopen 24 uur zijn er in totaal zes vogels door kogels om het leven gekomen. Een zwaan is gewond geraakt. Deze zwaan heeft waarschijnlijk nog een kogel in zijn kop zitten en wordt door de dierenambulance "nauwlettend in de gaten gehouden." 

Bang
Miriam Bosman kijkt op tegen de aankomende dagen. "Het is een beetje een afgelegen gebied. Voor hetzelfde geld drijven er ergens nog meer vogels die zijn doodgeschoten. Daarom ben ik bang. Wat komt er nog meer boven water?"

Lees ook: Twee zwanen doodgeschoten bij Uithoorn: "Wie heeft er iets gezien?"

Vandaag nog worden de dode vogels naar de dierenarts gebracht om röntgenfoto's te laten maken. Verder onderzoek moet dan uitwijzen of er niet nóg meer kogels in de dode dieren zitten. 

Wie weet er meer?
De dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland is nog op zoek naar tips. Heb jij iets gezien of weet jij meer? Dan kun je contact opnemen met Miriam Bosman via 06-20634734 of via [email protected]