Ga naar Content
Sport

Daphne Koster manager vrouwenvoetbal bij Ajax

6 november 2017, 12.56 uur · Aangepast 6 november 2017, 13.35 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

AMSTERDAM Daphne Koster is de nieuwe manager vrouwenvoetbal bij Ajax. De oud-speelster van de club is de opvolger van Marleen Molenaar, van wie Ajax kortgeleden afscheid nam.

"Mooie kans"
"Ik heb de afgelopen vijf jaar met veel plezier bij Ajax gespeeld en wilde graag verbonden blijven aan de club", zegt Koster op de site van de club. "Ajax heeft me afgelopen zomer de mogelijkheid gegeven op verschillende afdelingen mee te gaan lopen, het is voor mij heel mooi dat deze kans nu op mijn pad komt. Ook maatschappelijk gezien vind ik het mooi dat Ajax mij deze kans biedt. Dat zie je niet overal bij vrouwen die zwanger zijn. Het pleit voor de club." Koster verwacht in februari haar tweede kind.

Afscheid met de dubbel
De 36-jarige Koster sloot haar actieve carrière voor de zomer af bij Ajax met het winnen van de landstitel en de beker. Ze kwam vijf jaar uit voor de Amsterdamse ploeg en bovendien speelde ze 139 interlands. Ze werd kortgeleden, vóór de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen, benoemd tot bondsridder. Van 2008 tot en met 2014 was ze ook werkzaam bij de KNVB als talentcoördinator en promotor meisjes/vrouwenvoetbal. Er zijn nog andere organisaties waar ze ervaring opdeed. Zo is ze bestuurslid van de stichting ‘Meer dan Voetbal’, ABN AMRO ambassadeur talentontwikkeling, lid van de Sportraad Amsterdam en tv-analist voor de NOS en FOX Sports.

"Ideale kandidaat"
"Daphne Koster is wat ons betreft de ideale kandidaat om het vrouwenvoetbal van Ajax onder haar hoede te nemen", zegt Marc Overmars, directeur spelersbeleid. "Na vijf jaar vinden wij het tijd voor een frisse wind en een nieuw gezicht om een vervolg te geven aan het werk van Marleen. De sport is zich enorm aan het ontwikkelen en wij willen met Ajax natuurlijk meegroeien. Daphne gaat bij ons een belangrijke rol spelen om de Ajax-vrouwen naar een nog hoger niveau te krijgen."