Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Vrouw en kinderen bekogeld met emmer vol uitwerpselen

6 november 2017, 13.01 uur · Foto: Google Maps

ALKMAAR Een bizar incident, zaterdagmiddag op de Kanaalkade in Alkmaar. Daar werden de 43-jarige Halima el Faik, haar dochter van achttien en zoontje van drie uit het niets bekogeld met een emmer vol urine en andere uitwerpselen. "Het was heel vernederend voor ze."

Een familielid plaatste op zijn Facebookpagina een bericht over het voorval. Zijn schoonzus, haar dochter en zoontje liepen zaterdag rond 14.00 uur langs de Karpetongarage toen er iemand vanaf het bovenste dek een smerige substantie naar beneden gooide. "De dader keek lachend of hij goed had gemikt en zei nog iets als 'klote moslima'", schrijft haar zwager.

Lees ook: Zeker vier vrouwen met stinkende substantie besmeurd in Vondelpark Amsterdam

Ook de politie spreekt schande van de actie en is op zoek naar de dader. Ze namen de melding direct serieus. Een agent is meteen na de melding naar de parkeergarage gegaan, waar de aangifte is opgenomen. "Er is daar nog iemand gecontroleerd, maar die persoon bleek de dader niet te zijn", aldus een woordvoerder. Het gaat om blanke, blonde man van tussen 20 en 25 jaar.  Zowel de politie als Halima en haar familie hopen dat iemand iets gezien heeft en informatie heeft over de 'urinegooier'.

Heel vernederend
Halima's zwager vindt het bizar dat zoiets op klaarlichte dag in het centrum van Alkmaar kan gebeuren. "Het was heel vernederend voor ze. Een dagje winkelen is verpest en een boos gevoel overheerst", zegt hij tegen NH Nieuws.  Volgens hem gaat het naar omstandigheden goed met Halima en haar kinderen. "Na drie douchebeurten gaat het inmiddels prima."

Ze hopen dat de dader gepakt wordt en zijn excuses aanbiedt. "Na het gooien, smeerde hij 'm in onbekende richting." Mensen die getuige zijn geweest van het incident of meer weten over de dader kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.