Omwonenden klagen over stankoverlast afvalbedrijf Middenmeer: "Ik word er wakker van"

MIDDENMEER - Omwonenden van vuilstortbedrijf HVC in Middenmeer zijn de stankoverlast die optreedt bij een westenwind helemaal beu. Volgens het bedrijf ligt de oorzaak niet bij de stort, maar de omwonenden uit Medemblik weten het zeker.

"Vanaf mijn flat kun je het afvalscheidingsbedrijf zien en de stank komt zo mijn huis binnen", vertelt Jan Roels Somer. "Het is een chemische lucht die vaak 's nachts en 's ochtends vroeg door de ramen naar binnen komt. Het is echt verschrikkelijk, je wordt er wakker van", legt hij uit.

Jan is niet de enige: veel bewoners rondom het afvalscheidingsbedrijf worden gek van de stank. "Ik word er 's nachts vaak wakker van en dan word ik elke keer weer kwaad", vertelt Medemblikker Margreet Schermer. Ook bewoner Jack Brakeboer is er klaar mee. "Het is echt ongezond", vertelt hij.

Reactie HVC
De bewoners zijn er van overtuigd dat de stank door HVC komt. In een reactie laat het bedrijf echter weten dat uit eigen onderzoek blijkt dat de stank niet van het bedrijf zelf afkomt. 

Lees ook: Onafhankelijk onderzoek naar stanklucht vuilstort Middenmeer

Dat HVC ontkent dat zij de stank veroorzaken, vindt Siem Zeilemaker belachelijk. Hij organiseert vrijdag een handtekeningenactie om de stank te stoppen. Door alle klachten heeft HVC beloofd om onafhankelijk onderzoek te doen naar de stand, maar dat is voor de bewoners niet genoeg.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws