Noord-Holland

Drie KLM-toestellen door bliksem geraakt, een keert terug naar Schiphol

5 november 2017, 17.50 uur · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Whatsapp

SCHIPHOL Twee Embraer 190’s en Boeing 787-9 Dreamliner van KLM zijn alle drie kort na de start vanaf Schiphol vanmiddag getroffen door blikseminslag. Een van die toestellen moest terugkeren naar de luchthaven voor inspectie. Dat laat een woordvoerder van KLM aan NH Nieuws weten.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De Embraer met vluchtnummer KL1175 was op weg naar het Noorse Trondheim, maar zette boven de Noordzee weer koers terug naar Schiphol nadat bleek dat het toestel geraakt was door blikseminslag. Volgens de woordvoerder is het terugkeren voor inspectie een standaardprocedure en is de veiligheid van de passagiers en bemanning niet in het geding geweest.

Even leek het erop dat ook de KL1365 naar Warschau ook moest terugkeren. Maar na een rondje boven de Veluwe te hebben gevlogen, mocht het toestel verder vliegen naar Polen.

De Boeing 787-9 is ondanks blikseminslag verder ongehinderd doorgevlogen naar Osaka in Japan. De passagiers aan boord van het toestel naar Trondheim gaan met een andere Embraer 190 om 17.00 uur alsnog naar de Noorse havenstad.

Whatsapp