Ga naar Content

Scorende Henny Schilder: "Ik weet ook niet wat ik daar deed"

VOLENDAM Hij werd van meer dan tien jaar vaste waarde ineens bankzitter, raakte kort geblesseerd en keerde vrijdagavond terug in de basis. Routinier Henny Schilder deed tegen Jong PSV iets wat hij niet zo heel vaak doet: scoren. Zijn kopbal (1-0) was goed voor de eerste drie punten dit seizoen. "Ik weet ook niet wat ik daar deed", vertelt de Volendammer na afloop nog enigszins beduusd.

Omdat Erik Schouten én Daan Klinkenberg allebei niet helemaal fit waren, hoorde Schilder donderdag op de afsluitende training dat hij sowieso weer in de basis zou beginnen. Een prettig gevoel na de afgelopen periode waarin hij voor zijn gevoel als 'zondebok' werd geslachtofferd. In de 58e minuut beleefde hij zijn glorieuze terugkeer: Nick Doodeman speelde zich op links met een weergaloze passeerbeweging vrij en lepelde de bal vanaf de achterlijn bij de eerste paal op het hoofd van Schilder.

Video #173415

Na vier keer een gelijkspel en zeven nederlagen pakte FC Volendam bij het begin van de tweede periode de eerste overwinning van het seizoen. Trainer Misha Salden was blij én opgelucht.

Video #173419

Pas na de 1-0 voerde Jong PSV de druk op FC Volendam op. Basisdebutant Alex Plat ging moegestreden naar de kant en invaller Daan Klinkenberg moest in de slotfase ook de pijn verbijten. De Volendammers toonden karakter en bleven met een flinke portie inzet uiteindelijk aan de goede kant van de score.

Video #173421

Volgende week is er vanwege het interlandweekend geen competitieprogramma. FC Volendam speelt wel een oefenwedstrijd. Woensdagmiddag is op Het Kasteel eredivisionist Sparta Rotterdam de tegenstander.