FC Volendam wint eindelijk

3 november 2017, 20.42 uur · Aangepast 4 november 2017, 11.54 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

VOLENDAM Voor het eerst dit seizoen heeft FC Volendam een competitiewedstrijd in de Jupiler League gewonnen. In eigen huis werd Jong PSV met het kleinst mogelijke verschil verslagen, 1-0.

Liefst zeven spelers die eerder dit seizoen minuten maakte bij Jong FC Volendam begonnen vrijdagavond in de basis tegen Jong PSV. De vele Volendamse jeugdspelers konden er in de eerste helft echter niet voor zorgen dat de thuisploeg ging scoren.

Kansen FC Volendam
De eerste echter kans kwam pas in de 29e minuut. Een voorzet van Rodney Antwi werd niet goed geraakt door Enzo Stroo. Ook Kevin Visser had niet het geluk aan zijn zijde. De middenvelder zag zijn schot door de ervaren doelman Eloy Room over de goal worden getikt. Vlak voor de pauze kreeg Stroo de bal wederom ongelukkig op zijn voet na een voorzet van Antwi.

Vol vertrouwen kwam FC Volendam uit de kleedkamers. Nick Doodeman zette de thuisploeg bijna op voorsprong, maar de rechteraanvaller trof Room op zijn pad.

Schilder kopt raak
De naar de linkerkant uitgeweken Doodeman werkte zich langs zijn tegenstander en zag zijn voorzet door Henny Schilder achter Room worden gekopt.

Het Jong PSV van Dennis Haar ging pas voetballen na de treffer van Schilder. Albert Gudmundsson was twee keer enorm gevaarlijk, maar de uitstekend keepende Hobie Verhulst hield zijn ploeg op de been.

In de slotfase hield de thuisploeg stand en won de ploeg van Misha Salden voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Jupiler League.

Ondanks de overwinning blijft FC Volendam wel de hekkensluiter in de Jupiler League met zeven punten.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Betti, Schilder, Schouten (Klinkenberg/46), Smal; Plat (El Hamdi/72), Visser, Runderkamp (Ulusoy/84); Doodeman, Stroo, Antwi

Opstelling Jong PSV: Room; Van Vlerken, Abels, Carolina, Ritzmaier; Duarte (Laursen/85), Rigo, Rosario (Rommens/76); Mauro Junior (Malen/65), Verreth, Gudmundsson