Ga naar Content
Noord-Holland

OM eist vijf en drie jaar cel voor doodrijden 19-jarige Fleur

3 november 2017, 15.35 uur · Aangepast 3 november 2017, 17.12 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Joost Lammers

HILVERSUM Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel geëist tegen Walter van W. en drie jaar cel tegen zijn zoon Casper van W. De vader en zoon reden in maart vorig jaar met hoge snelheid over de Nieuw-Loosdrechtsedijk, toen Walter van W. tegen de auto van de Hilversumse Fleur (19) botste. Zij overleed twee weken later aan haar verwondingen.

Ook wordt voor beiden een rij-ontzegging van vijf jaar geëist. Het OM vindt dat beide verdachten zich roekeloos hebben gedragen door kilometers met hoge snelheden te racen. Daarnaast zouden ze drie momenten hebben gehad tijdens hun autorit waarop ze konden beslissen of ze hard wilden gaan rijden. "Er was sprake van een straatrace", aldus de officier van justitie. 

Tijdens de inhoudelijke behandeling werd gesproken over het rijgedrag van de twee Loosdrechters. Zij zouden respectievelijk zo'n 167 km/u en 146 km/u. hebben gereden. De vader had ook nog te veel alcohol gedronken. Zelf ontkennen de twee dat ze zo hard hebben gereden. De vijftien getuigen zouden "allemaal aan het liegen zijn". 

Lees ook: Verdachten van doodrijden Fleur voor de rechter: "Alle getuigen liegen"

Walter van W. heeft zelf al vele malen een geldboete gehad voor rijden onder invloed. "In 2013 besloot ik nog maar twee eenheden te drinken", vertelde hij aan de rechter. Op de avond van het ongeluk zelf had Walter van W. twee gin-tonic en twee wijn op. "Nu drink ik niks meer."

De advocaat van de twee eist dat zijn cliënten worden vrijgesproken. "Ze hebben dit ongeval nooit gewild en zijn in een nachtmerrie beland."

Lees ook: Emotionele verklaring van ouders en zus doodgereden Fleur: "Jullie hebben haar toekomst ontnomen"

De ouders en zus van Fleur lazen in de rechtszaal een emotionele slachtofferverklaring voor. Ze spraken onder andere over het verdriet van het verlies van hun dochter en zusje en over de impact op hun leven.