Ga naar Content
Noord-Holland

Ongeduldige fans brengen nacht in open lucht door voor iPhone X

3 november 2017, 08.17 uur · Aangepast 10 juli 2018, 18.18 uur
Door: · Foto: NH/Harmen van der Ploeg

HAARLEM iPhone-fans van heinde en verre zitten en liggen sinds gisteren voor de Apple Stores in Haarlem en Amsterdam. Ze kunnen niet wachten tot de winkels opengaan, om zo als een van de eersten de nieuwe iPhone X (lees: tien) aan te schaffen.

Waar zich gisteravond een rij vormde voor de Apple Store in de Haarlemse Grote Houtstraat, zagen ze bij de winkel op het Amsterdamse Leidseplein de eerste belangstellende gisterenochtend al plaats nemen in een klapstoeltje. Het gaat om 18-jarige Rico uit Enkhuizen, die voor zijn nieuwe smartphone best een nachtje in de kou wilde doorbrengen.  

Inmiddels staan er honderden mensen in de rij voor de winkel op het Leidseplein. De meesten gebruiken hun oude smartphone om de tijd te doden, zo is te zien op foto's van het Leidseplein.  

Vlaggenschip
Rico en de andere liefhebbers moeten flink in de buidel tasten voor hun nieuwe gadget: het nieuwe vlaggenschip van techreus Apple kost niet minder dan 1.159 euro. Daarvoor krijg je de versie met een opslagcapaciteit van 64 gigabyte. Meer ruimte nodig om al je foto's, muziek en apps op te slaan? Voor 170 euro meer krijg je 256 gigabyte. 

Timo de Bresser uit Goirle zit voor de winkel in Haarlem. Of het uitkomt om NH Nieuws even te woord te staan? "Eigenlijk niet, want over twee minuten opent de reservering, en ik sta vooraan", zegt hij. Hij heeft zich goed voorbereid, want sinds gisteren heeft hij het beschermhoesje van zijn nieuwe gadget in de pocket. 

Foto: NH/Jouri Bakker