Noord-Holland

NL
V

Dubbel gevoel bij opening Heliomare in Heemskerk

2 november 2017, 20.00 uur

HEEMSKERK Heliomare beleefde een week van uitersten. Twee dagen na het nieuws dat 35 mensen door bezuinigingen moeten vertrekken, werd een feest gevierd ter gelegenheid van de opening van de nieuwe vestiging in Heemskerk.

Het is een prachtig en functioneel gebouw op de plaats waar vroeger een middelbare school stond en in een nog verder verleden was er een natuurbad. "Een droom is werkelijkheid geworden", zei Jan Welmers, lid van de Raad van Bestuur. Zo lang als het duurde voordat Heliomare een plek had gevonden om de nieuwe vestiging te mogen bouwen, zo snel verrees het pand. In anderhalf jaar stond het er.

Vrolijke gezichten dus bij Heliomare, al is niet iedereen blij dezer dagen. Eerder deze week werd bekend dat 35 mensen worden ontslagen. Welmers: "Het is wrang dat wij bijna op hetzelfde moment een nieuw gebouw openen, maar het is al een jaar bekend. Vervelend dat het nieuws juist deze week naar buiten is gekomen, maar we hebben het vertrouwen dat deze mensen goed terecht zullen komen."