Ga naar Content
Noord-Holland

Castricumse verzamelt Sinterklaascadeaus voor arme gezinnen: "Mijn huis staat er vol mee"

2 november 2017, 17.51 uur · Aangepast 2 november 2017, 18.10 uur
Door: · Foto: Annemieke Glorie Steevens

CASTRICUM Met het Sinterklaasfeest in zicht verheugt menig kind zich op een geschenk van de Sint. Omdat niet alle gezinnen zich cadeau's kunnen veroorloven, zet Annemieke Glorie Steveens uit Castricum zich in om minder bedeelde kinderen ook blij te kunnen maken. Speciaal voor hen verzamelt zij cadeaus en bereidt ze een Sinterklaasfeest voor.

De Castricumse is al twee dagen lang cadeautjes aan het inpakken. "Ik heb er meer dan honderd gekregen van buurtbewoners. Mijn huis staat er vol mee", zegt Annemieke tegen NH Nieuws. "Er is veel verborgen armoede, ook in Castricum. Je moet kinderen in arme gezinnen ook een beetje blij kunnen maken."

Tussen de cadeau's zit voor ieder wat wils: speelgoed, boeken, dvd's, chocoladeletters en zelfs computers en een mobiele telefoon. "Ik verpak de cadeaus op leeftijd en geslacht, zodat ik iedereen blij kan maken." Ze worden uitgedeeld tijdens een door haar georganiseerd Sinterklaasfeest in café De Stiefel.

Feest
Dat feest moet op 29 november losbarsten. "Ik heb samen met Stichting Welzijn uitnodigingen verstuurd naar alle arme gezinnen in Castricum. Het wordt een hele leuke middag!" Ze houdt echter ook rekening met gezinnen die er niet bij willen of kunnen zijn. "Misschien willen sommigen uit schaamte liever thuis blijven. Aan hen denken we ook: we sturen cadeaus naar hen thuis op."

Voor het feest heeft ze al drie pieten geregeld. Een Sint ontbreekt nog. "Dat we die nog niet hebben kunnen vinden, is wel bijzonder met de vergrijzing hier", grapt ze. Wie zich geroepen voelt de schoenen van de goedheiligman te vullen, mag zich bij haar melden via Facebook. "Er is zoveel narigheid in de wereld. Laten we wat leuks voor deze kinderen doen."