Ga naar Content
Noord-Holland

Haarlemse parkeergarage met 'onveilige' vloerconstructie weer open

2 november 2017, 16.53 uur · Aangepast 2 november 2017, 19.03 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HAARLEM De parkeergarage aan het Marsmanplein is deels heropend. Nadat het gebouw vorige week werd gesloten vanwege mogelijke constructiefouten, is er nu weer plek voor ongeveer de helft van de auto's.

De parkeergarage moest vorige week vrijdag dicht omdat de vloerconstructie dezelfde bouw heeft als de parkeergarage in aanbouw van Eindhoven Airport. Die stortte eerder dit jaar in. In dit geval is er geen instortingsgevaar, maar gaat het om een voorzorgsmaatregel. 

Lees ook: Parkeergarage Haarlem op slot door 'onveilige' vloerconstructie

De sluiting zorgde voor veel overlast voor buurtbewoners en mensen die er dagelijks hun boodschappen doen. Vorige week werd al wel meteen bekendgemaakt dat er snel een voorlopige oplossing zou komen. Die is nu gevonden door het gebouw te stutten. 

Eigenaar Van der Vorm Vastgoed laat aan NH Nieuws weten dat er momenteel geen potentieel gevaar is vanwege het stempelen van de garage. Een constructeur kijkt hoe hoe achterhaald kan worden of de aanname van de gemeente over de onveiligheid terecht was. Ook laten zij weten dat alle particulieren weer kunnen parkeren en dat er 51 plekken beschikbaar zijn voor overige bezoekers. 

Foto: NH Nieuws