Ga naar Content

Uit de bijstand de cabine in: "Ik wilde altijd al vrachtwagenchauffeur worden"

WARMENHUIZEN Acht uitkeringsgerechtigden uit de gemeente Schagen worden opgeleid tot vrachtwagenchauffeur. Woensdag werden de chauffeurs in spe voorgesteld bij Dailycool en Vezet in Warmenhuizen. "Ik wilde altijd al vrachtwagenchauffeur worden. Dus dit was voor mij de ultieme kans."

Een aantal maanden geleden gingen de gemeente Schagen, transportbedrijf Dailycool en arbeidsbemiddelingsbureau Werkelixer met elkaar in gesprek. Zij bogen zich over de kwestie hoe de vraag naar werk in de regio, beter te laten aansluiten bij de groeiende vraag naar personeel in de transportsector. Daar rolde het idee uit werklozen op te leiden tot vrachtwagenchauffeur, terwijl zij ondertussen in het magazijn van Vezet werken. Dat meldt mediapartner SchagenFM

Extra handen
Volgens wethouder Jelle Beemsterboer is er bij bedrijven in de regio Schagen een sterke vraag naar meer personeel en zijn "extra handen, hard nodig". Het project waarbij acht werklozen worden opgeleid tot vrachtwagenchauffeur biedt volgens de wethouder kansen voor het bedrijfsleven, maar betekent ook winst voor de gemeenschap: "Maatschappelijk is het ook mooi, want we betalen deze mensen straks geen uitkering meer." 

Euforie
Bij de acht mannen overheerst op de eerste werkdag een gevoel van blijdschap. "Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen", vertelt Omar, die net als de andere kandidaten een oranje reflecterende werkjas draagt. Ook Zico heeft een grote glimlach op zijn gezicht: "Ik wilde altijd al vrachtwagenchauffeur worden. Dus dit was voor mij de ultieme kans." In april gaan de kandidaten het magazijn uit, de vrachtwagen op.

Foto: Schagen FM