Noord-Holland

Doodsbange katten gedumpt in bos Heemskerk

2 november 2017, 12.16 uur · Aangepast 2 november 2017, 13.34 uur · Foto: ANP/Robert Vos

Whatsapp

HEEMSKERK De dierenambulance is in een bos bij Heemskerk op zoek naar twee katten die daar zouden zijn achtergelaten. De beestjes zijn doodsbang en laten zich niet vangen.

Ineke de Nie zag de katten vanmorgen bij het bos aan de Marquettelaan. Omdat er ook een kattenmandje bij de beestjes lag, denkt ze dat iemand ze heeft gedumpt. In de hoop dat iemand kan vertellen wie de eigenaar is, plaatste ze op Facebook een oproep. 

Achtergelaten
Sinds de melding over de katten vanmorgen rond 8.30 uur binnenkwam, is de dierenambulance op pad om de katten te vangen. Helaas is dat, ondanks de inzet van vier man, nog niet gelukt.

"Het was daar open dus ze konden elke kant op," vertelt een woordvoerder van de Dierenambulance Kennermerland aan NH Nieuws. Er is nu een melding gedaan bij de Dierenpolitie. "Het lijkt erop dat de katten zijn achtergelaten. Er stond een open mand bij hun in de buurt met, met een deken en wat brokken erin."

Hoe lang de katten al in het bos zijn, is ook niet duidelijk. "Misschien zaten ze daar al de hele nacht."

Wit en bruin
Een van de diertjes is wit, de ander is wit met bruine vlekken. Mensen die de katten zien of weten te vangen, kunnen de Dierenambulance Kennemerland bellen via 0251-215454. 

Whatsapp