Start van hoofdcontent

DIRKSHORN

nl

Gemeente Schagen onderzoekt recreatiepark De Horn: regelmatig geweldsincidenten

1 november 2017, 22.19 uur · Aangepast 2 november 2017, 18.23 uur

DIRKSHORN De gemeente Schagen laat een onderzoek doen naar de tevredenheid van huisjeseigenaren bij recreatiepark De Horn in Dirkshorn. Op het park hebben zich de laatste jaren onder meer regelmatig geweldsincidenten voorgedaan. "Het speelt al een hele lange tijd en er is echt wel zorg", laat burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen weten.

De gemeente meldt in een persbericht dat er regelmatig sprake is geweest van ruzie, intimidatie en het negeren van de regels. Van deze incidenten is meerdere keren aangifte gedaan bij de politie. Ook hebben de politie en de gemeente zelf moeten optreden bij overtredingen.

Verder is een groep bewoners het niet eens over parktarieven, zeggenschap en permanente bewoning. Tussen de beheerder van het park en enkele bewoners lopen bovendien meerdere rechtszaken.

Over het onderzoek zijn de bewoners verdeeld. "Het is goed als de gemeente eindelijk een keer ingrijpt in de dingen die hier gebeuren", aldus Ernst van den Bosch.  "Het is weggegooid geld. Ze kunnen het beter stoppen in de handhaving hier", vindt Corry Zandstra. Wel hoopt ze dat de situatie op De Horn zal verbeteren. "Ik wil gewoon dat het een goed park wordt. Misschien maak ik het niet meer mee, maar dan hebben anderen nog genot van het mooie park."

Lees ook: Spanningen lopen op: schietpartij op De Horn

De situatie op en rond het park baart de burgemeester eveneens zorgen. Met het onderzoek hoopt het college een beter beeld krijgen van de situatie op het park. "We hopen een advies te kunnen maken waarop we allemaal verder kunnen bouwen", aldus Van Kampen-Nouwen. 

Het onderzoek start op 1 december 2017. In april 2018 volgt de uitslag. Op basis daarvan wordt besloten of verdere maatregelen op het park getroffen moeten worden.

Foto: Bungalowpark De Horn - NH / Rutger Spanjer