Hardloper Stan Niesten opvallende verschijning in 'Helletocht'

BEVERWIJK - Een hardloper die meedoet aan een strandrace voor mountainbikers. Stan Niesten is een vreemde eend in de bijt in de monsterlijke strandrace voor mountainbikers tussen Hoek van Holland en Den Helder.

De eerste keer komende zondag zal tevens zijn laatste zijn. Hoek van Holland-Den Helder wordt namelijk voor de laatste keer gehouden. De organisatie ondervindt steeds meer problemen bij het aanvragen van vergunningen in de diverse kustgemeenten en zet er daarom een punt achter. Stan vindt het jammer dat alle fanatiekelingen de komende jaren niet van start kunnen in de 135 kilometer lange strijd over het strand, maar hemzelf treft het niet.

Blessure
Hij fietst namelijk alleen ter ondersteuning van zijn loopcarrière . Bijna twee jaar geleden, vlak na het EK Cross voor junioren waarin hij zesde werd, liep hij een blessure op aan een teenkootje. Hij stond enige tijd buitenspel. Om conditie op te doen, stapte hij op de fiets. Dat liep een beetje uit de hand, met deelname aan de strandrace tot gevolg. Maar als hij straks volledig hersteld is, richt hij zich weer op het hardlopen. "Daar heb ik het meeste talent voor."

Wind in de rug
Stan Niesten, kleinzoon van oud-wielrenner Coen Niesten, hoopt zondag op een goed berijdbaar strand en zuidenwind. Dat zou de renners flink helpen op weg naar Den Helder. "Wind in de rug maakt het minder zwaar", zegt hij. "Maar het wordt sowieso een helletocht."

 

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws