Ga naar Content
Noord-Holland

Groot onderzoek naar Albanese drugsbende: meerdere arrestaties in Noord-Holland

1 november 2017, 15.54 uur · Aangepast 1 november 2017, 17.54 uur
Door: · Foto: Politie

AMSTERDAM In een grootschalig onderzoek naar internationale drugshandel zijn gisteren zeven mensen aangehouden. Bij invallen in veertien panden in onder meer Amsterdam, Amstelveen, Zwanenburg, Velserbroek en Muiderberg werden meerdere vuurwapens, een handgranaat, geld en een flinke hoeveelheid drugs aangetroffen.

De Amsterdamse politie startte in 2016 met een onderzoek nadat er informatie was binnengekomen over een criminele Albanese groepering. Die zou vanuit Amsterdam de import van partijen cocaïne uit Zuid-Amerika coördineren.

Uiteindelijk kwamen tientallen leden van die organisatie bij de recherche in beeld. Het zevental wordt verdacht van handel in drugs, witwassen en het lidmaatschap van een criminele organisatie. De verdachten zitten momenteel vast. De politie sluit niet uit dat er de komende tijd meer aanhoudingen worden verricht.

Volgens het Parool zouden verschillende leden van de bende onder meer fictieve contracten hebben gehad bij een dierenwinkel in Velserbroek. Zo zouden ze legaal huizen kunnen huren en zelfs hypotheken hebben kunnen aanvragen.