Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Leidingbreuk veroorzaakt sinkhole Amsterdam: deel tramverkeer plat

1 november 2017, 08.09 uur · Aangepast 1 november 2017, 11.33 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

AMSTERDAM (AT5) Een deel van het tramverkeer in het centrum ligt plat doordat er zand en stenen zijn weggezakt rond een paal van de tramleiding aan de Marnixstraat. Er is een 'sinkhole' ontstaan rond de paal, door een gesprongen leiding. Ook zit een groot deel van de Jordaan zonder water.

De paal had door het wegzakken van de zand en stenen geen vaste ondergrond meer en zakte schuin weg. Even dreigde de paal om te vallen, maar inmiddels is dat niet meer zo. Hoe de plotselinge verzakking kon ontstaan, is nog niet bekend. De verzakking werd even voor 6.00 uur gemeld.

De Marnixstraat is ter hoogte van tramhalte Elandsgracht afgezet. Trams 7, 10 en 14 rijden om en trams 13 en 17 worden ingekort tot Weteringcircuit. Het advies is om tussen Weteringcircuit en Centraal Station tram 24 te pakken. Op onder andere de haltes Bilderdijkstraat, Elandsgracht, Marnixstraat en Marnixplein stopt geen tram. 

Waternet laat weten dat een leidingbreuk op de plek van het sinkhole ervoor heeft gezorgd dat een groot gedeelte van de wijk momenteel zonder drinkwater zit. Er zijn inmiddels werknemers ter plekke om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

De Marnixstraat rond het Texaco-benzinestation is nog nog tot zeker 10.00 uur dicht.

AT5