Sport

46-jarige ijshockeyer John Versteeg nog steeds op het ijs

1 november 2017, 08.00 uur · Aangepast 1 november 2017, 09.05 uur

NH Sport/Jesper Rasch

AMSTERDAM - AMSTERDAM John Versteeg is met zijn 46 jaar de oudste Nederlandse ijshockeyer op het hoogste niveau. Dit jaar wordt het laatste seizoen dat Versteeg op het ijs staat. "Ondanks mijn leeftijd voel ik me nog fit", zegt de ijshockeyer van Amsterdam Tigers.

Versteeg was vorig seizoen afwezig in de BeNe-league. "Ik ben lang met mijn nieuwe huis bezig geweest. Ook was ik trainer van het ijshockeyteam van mijn zoontje", zegt de Utrechter. Versteeg heeft de hele zomer onder leiding van zijn oud-trainer Ron Berteling getraind om fit aan het seizoen te beginnen. 

Laatste seizoen
"Ik wil mijn carrière mooi afsluiten. Toen ik hoorde dat mijn oud-ploeggenoot Frank Versteeg trainer werd van Amsterdam Tigers was het een makkelijke keuze om weer hier te gaan ijshockeyen", zegt Versteeg over de andere Versteeg. 

Geen familie
De trainer van John Versteeg is dit seizoen dus Frank Versteeg. De twee komen uit dezelfde stad, wonen vlak bij elkaar, maar zijn geen familie van elkaar. "Wij hebben altijd samen gespeeld bij verschillende clubs", zegt trainer Frank Versteeg. "We voelden elkaar altijd goed aan."

Leeftijdsverschil
Trainer Frank is inmiddels gestopt met ijshockey, maar zijn 15-jarige zoon Dean speelt in het eerste elftal van de Tigers. "We spelen ook nog eens op dezelfde lijn. Echt heel speciaal. Toen hij net te wereld kwam had ik hem al in mijn armen", zegt de ervaren John Versteeg. 

Lees ook: IJshockeyers Amsterdam Tigers ondanks verlies tevreden

Amsterdam Tigers speelde zondagavond in de BeNe-league een wedstrijd tegen Flyers Heerenveen. "Ook in die wedstrijd zie je gewoon dat John nog steeds mee kan met de rest. Hij speelde erg goed", zegt trainer Frank Versteeg. 

Bekijk hieronder een reportage over het laatste seizoen van ijshockeyer John Versteeg:

Video #173155