Noord-Holland

NL
V

Oorzaak brand basisschool Het Driespan blijft onbekend

31 oktober 2017, 17.30 uur · Aangepast 1 november 2017, 09.22 uur

ENKHUIZEN Het onderzoek naar de oorzaak van de verwoestende brand van basisschool Het Driespan heeft niets opgeleverd. De politie en brandweer hebben geen aanwijzingen kunnen vinden voor het ontstaan van de brand en daarmee is het onderzoek gesloten.

De school brandde ruim twee weken geleden grotendeels af. Alleen twee noodlokalen bleven gespaard.

Naartoe geleefd
Vandaag mochten de kinderen voor 't eerst weer naar school. Daar was iedereen wel aan toe, vertelt juf Astrid Hermans. "We hebben hier zo naartoe geleefd. Het was gewoon weer tijd dat de kinderen naar school komen."

Lees ook: Leerlingen afgebrande school Enkhuizen komen bijeen: "Het is een raar gevoel"

Voor directeur Wilco Dam en de leerkrachten waren het drukke weken. Ze moesten in korte tijd een plan maken om alle kinderen zo snel mogelijk weer les te kunnen geven. Een noodschool lukte niet voor vandaag, omdat de zachte bodem geen juiste ondergrond was voor een tijdelijke oplossing. De noodlokalen konden daar niet zomaar op geplaatst worden en daarom zijn de leerlingen nu tijdelijk verspreid over drie locaties in Enkhuizen.

Even wennen
Dam heeft er alle vertrouwen in dat de kinderen hun plek gauw zullen vinden. "Het is even wennen nu, vooral ook omdat het de eerste dag is, maar over twee weken kunnen we hopelijk in de nieuwe noodlocatie met z'n allen en dan valt alles vast weer op z'n plek."

Voor de directeur is het in ieder geval een opluchting dat de kinderen weer op school zitten. "Ik denk dat ik vanavond een stuk beter zal slapen dan de afgelopen weken."

NH Nieuws/ Annabelle Zandbergen