Ga naar Content

Noord-Hollandse ouders verkiezen kinderwagen boven draagzak

AMSTERDAM In tegenstelling tot Amsterdam, waar de draagzak het meest populair is, blijkt in Noord-Holland de kinderwagen favoriet. Dat blijkt uit een rondgang van het NH-programma KoopKracht.

"In de kop van Noord-Holland is de kinderwagen veruit het meest gebruikte, eerste vervoersmiddel voor pasgeboren kindjes", legt een medewerker van Babyplus in  Hoorn uit. "In tegenstelling tot de 'drukke' Randstad heeft men hier simpelweg meer ruimte voor een kinderwagen."

Maar de beschikbare ruimte is niet de enige reden om voor een kinderwagen te kiezen. "De draagzak wint aan populariteit, maar de kinderwagen staat nog steeds op één. Met een kinderwagen heb je ruimte voor bagage én opa en oma kunnen er makkelijk mee wandelen. Wij zien dat men bij een tweede kindje vaak voor de draagzak gaat", vertelt een medewerker van de Wonderstore, een babywinkel in Alkmaar. 

Test in winkel
Ben je op zoek naar een kinderwagen, dan doe je er goed aan die in een fysieke winkel te kopen in plaats van online. Dan kun je de wagen direct testen en is de kans op een miskoop kleiner. 

En wat dacht je van alle andere spullen die je baby al dan niet nodig heeft? Veel dingen die op de markt zijn, heb je niet per se nodig, al doen winkels je graag anders geloven.

In de nieuwste aflevering van KoopKracht zie je hoe dat eraan toegaat. Ook nemen we een kijkje bij een testcentrum voor kinderwagens. En wat je wel écht nodig hebt voor je kind, lees je hier

Koopkracht wordt gemaakt in samenwerking met de Consumentenbond en is elke twee weken te zien om 18.19 uur op NH. Aflevering gemist? Kijk hem hier terug. 

Foto: KoopKracht