Noord-Holland

Jelle Brandt Corstius doet alsnog aangifte

31 oktober 2017, 09.41 uur · Aangepast 31 oktober 2017, 09.52 uur · Foto: ANP/Bas Czerwinski

Whatsapp

AMSTERDAM Programmamaker Jelle Brandt Corstius gaat alsnog aangifte doen van seksueel misbruik door televisieproducent Gijs van Dam. Dat kondigt hij vandaag aan in een verklaring, uitgegeven na de uitlatingen van Van Dam gisteravond in het tv-programma Pauw.

Daarin erkende Van Dam dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar stelde dat van dwang geen sprake was. Brandt Corstius zegt "kwaad en verdrietig" te zijn over de woorden en de ontkenning van zijn vermeende belager. "Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid." Hij zegt dat een aangifte in de maak is.

Lees ook: Beschuldigde: Jelle Brandt Corstius liegt

In zijn verklaring zegt Brandt Corstius andere slachtoffers te willen aansporen "eindelijk hun verhaal te vertellen en hopelijk aangifte te doen. En om ze te steunen". De uitzending van Pauw was volgens hem "allesbehalve steunend". "Niet voor mij en niet voor al die andere slachtoffers."

Lees ook: Tv-maker Jelle Brandt Corstius slachtoffer seksueel misbruik

Ten tijde van het incident in 2002 was Brandt Corstius stagiair bij het programma Barend & Van Dorp. Van Dam werkte bij de talkshow. Hij zei bij Pauw aangifte te doen tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. "Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enige vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei hij.

Whatsapp