Ga naar Content

Beschuldigde: Jelle Brandt Corstius liegt

AMSTERDAM De man die door Jelle Brandt Corstius van seksueel misbruik wordt beschuldigd, is televisieproducent Gijs van Dam. Hij reageerde gisteravond in het programma Pauw op de aantijgingen van zijn voormalige collega.

Van Dam erkende dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar dat er geen sprake was van dwang. Van Dam ontkent dat hij Brandt Corstius drugs heeft toegediend. "Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei Van Dam.

Lees ook: Tv-maker Jelle Brandt Corstius slachtoffer seksueel misbruik

Ten tijde van het incident in 2002 was Brandt Corstius stagiair bij het programma Barend & Van Dorp, Van Dam werkte bij de talkshow. De twee mannen hebben na het voorval er nooit meer over gesproken, zegt Van Dam. Volgens Van Dam ging het om seks in een dronken bui met wederzijdse toestemming.

Lees ook: Jelle Brandt Corstius woedend op presentatoren Voetbal Inside: "Lachen om verkrachting, sjiek"

Van Dam wordt bijgestaan door advocaat Peter Plasman, volgens de raadsman doet zijn cliënt aangifte tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. "Als je kijkt wat er over hem gepubliceerd is, hoe hij genoemd wordt, daar lusten de honden geen brood van. Dat is veroordeling zonder proces", aldus Plasman gisteravond na de uitzending.

Van Dam is momenteel zelfstandig televisieproducent, daarvoor werkte hij in soortgelijke functies bij Talpa, CCCP en Endemol. Brand Corstius reageerde vanavond op Twitter met de tekst: "Ik begrijp dat ik nu iets hoor te zeggen. Maar ik zou niet weten wat."

Foto: ANP