Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Buurt aangeslagen door dodelijk ongeluk op de N246: "Dit is vreselijk"

30 oktober 2017, 18.43 uur · Aangepast 30 oktober 2017, 21.42 uur

ASSENDELFT Het dorp Assendelft reageert geschokt op het dodelijke ongeval van afgelopen weekend. Volgens inwoners wordt er vaker roekeloos gereden op de N246.

"Dit is vreselijk, ze was nog zo jong," zegt Ilse Teuben uit Assendelft. Ze is erg aangeslagen door het nieuws. "Mijn dochter reed daar precies een kwartier voor het ongeluk, het had haar ook kunnen overkomen."

Dodelijk ongeluk
In de nacht van zaterdag op zondag kwam een vrouw van 41 om het leven bij een frontale botsing op de N246 bij Assendelft. Het ongeluk werd veroorzaakt door een man van 26 uit Zaandam. Hij kwam uit de richting van Beverwijk en haalde in op een plek waar dat niet mocht. Volgens de politie zou hij voor het ongeval al opvallend hebben gereden.

Lees ook: Dodelijk slachtoffer frontale botsing Assendelft is 41-jarige vrouw

Ook op Facebook wordt massaal gereageerd op het nieuws. Veel mensen zeggen dat de N246 niet veilig is. Hans Woerdeman: "Het is een gevaarlijke weg. Te druk en veel automobilisten hebben haast." Volgens Ilse Teuben is het niet de eerste keer dat het zo misgaat. "Jaren geleden is er ook een keer een dodelijk ongeluk geweest."

Inhalen
Volgens deze inwoners halen te veel bestuurders in op plekken waar dat niet mag op deze 80 km-weg. Hans: "Toen ik het nieuws las, dacht ik: ja, logisch. Ik word zo vaak ingehaald, dat kan niet altijd goed gaan."

Rustig aan
Volgens hem zou de gemeente maatregelen moeten nemen. "Camera's of agenten, meer snelheidscontroles zijn belangrijk." Maar het belangrijkst volgens Hans: niet te hard rijden. "Of je nou tachtig of honderd rijdt, dat scheelt twee seconden van Zaandam naar Beverwijk. Doe gewoon rustig aan!"

Rachel Morssink / NH