Ga naar Content
Noord-Holland

Jelle Brandt Corstius woedend op presentatoren Voetbal Inside: "Lachen om verkrachting, sjiek"

29 oktober 2017, 15.35 uur · Aangepast 29 oktober 2017, 18.25 uur
Door: · Foto: ANP/Bas Czerwinski

BLOEMENDAAL Journalist en tv-maker Jelle Brandt Corstius is woest over een gesprek in tv-programma Voetbal Inside. Presentatoren Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp begonnen in de uitzending te lachen toen de verkrachting van hun oud-collega ter sprake kwam.

De Bloemendaler Brandt Corstius deelt een video van het moment op Twitter. "Kreeg dit clipje doorgestuurd van Voetbal Inside. Lekker lachen om verkrachting van een oud-collega. Sjiek", zo schrijft hij. Later voegt hij er nog aan toe: "Als RTL echt geschrokken is van mijn verhaal, zouden ze dat seksistische kutprogramma eens moeten stoppen."

'Puur onhandigheid'
In het fragment begint presentator Genee over "het tragische verhaal" van Brandt Corstius, waarna Van der Gijp en Derksen duidelijk in de lach schieten. Waarom de mannen beginnen te lachen, is niet bekend. Genee laat in een reactie weten dat ze "niets verkeerds bedoelden" en dat het "puur onhandigheid en ongemakkelijkheid" was. 

Brandt Corstius krijgt via Twitter veel bijval van bekend Nederland. "Wow, wat ongelooflijk goor", aldus Claudia de Breij. Ze richt zich rechtstreeks tot de presentatoren: "Voel je je hierzelf wel prettig bij? En vooral: in welke wereld is dit leuk?" Ook Georgina Verbaan vindt het "intens goor" en Jon van Eerd vindt de mannen "onvoorstelbare eikels". 

Lees ook: Tv-maker Jelle Brandt Corstius slachtoffer seksueel misbruik

Een paar dagen geleden liet de tv-maker weten dat hij aan het begin van zijn televisiecarrière slachtoffer is geworden van seksueel misbruik. Hij zou destijds tijdens zijn werk gedrogeerd zijn en werd vervolgens gedwongen tot orale seks. Wie hem dit heeft aangedaan, wil hij uit zelfbescherming niet zeggen.