BC Apollo wint derby van Den Helder Suns [met samenvatting]

AMSTERDAM In de eerste provinciale derby van het seizoen was BC Apollo zaterdag met 86-67 te sterk voor Den Helder Suns. Voor de Amsterdammers was het ook de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Den Helder Suns, nieuwkomer in de Dutch Basketball League, nam een verrassende voorsprong van 3-11, maar aan het eind van het eerste kwart had Apollo dat weer rechtgetrokken. In het tweede kwart maakte de Amsterdamse ploeg het verschil en liep uit naar de 45-34 ruststand. Opvallend was dat de Heldenaren in de eerste helft geen enkele keer aan de vrijeworplijn kwamen te staan.

Apollo loopt uit
In de tweede helft liep BC Apollo langzaam maar zeker uit naar de 85-67 eindstand. De 36-jarige Michael Mandaly was met 22 punten weer topscorer voor de Amsterdammers. Dimeo van der Horst scoorde 15 punten. Bij Den Helder was Tjoe de Paula met 13 punten topscorer.

Apollo vierde, Den Helder laatste
Door de eerdere overwinningen van Apollo op Rotterdam en Weert staat de ploeg op de vierde plek met zes punten uit vier duels. Den Helder Suns wacht nog op de eerste wedstrijdpunten. De ploeg van coach Peter van Noord verloor al vijf keer.