Ga naar Content

FC Volendam-trainer Misha Salden: "We wilden ons laten zien en dat is gelukt"

VOLENDAM Geen stunt, maar eervol uitgeschakeld. Eindelijk speelde FC Volendam een keertje voor een bijna uitverkocht Kras-stadion. De ploeg van trainer Misha Salden, hekkensluiter in de Jupiler League, verraste vriend en vijand door de koploper in de eredivisie, PSV, tot diep in de verlenging op 0-0 te houden. Salden was trots: "We wilden ons laten zien en dat is gelukt."

Uiteraard stemde het eindresultaat niet blij (0-2), maar FC Volendam hield manmoedig stand tegen de Eindhovenaren. De tactiek was om zich verder in te laten zakken dan normaal. Die spelwijze slaagde voortreffelijk vond Salden.

Video #172983

De 0-0 na negentig minuten vierde de thuisploeg als een overwinning. De twee keer vijftien minuten verlenging die volgden, waren een uitputtingslag voor de spelers. Centrale verdediger Erik Schouten zat er na 120 minuten voetbal helemaal doorheen. 

Video #172982

Smetje op de avond was de rode kaart die Dylan Mertens kort voor tijd kreeg. De invaller ging in een duel met Marco van Ginkel op het been van de PSV-speler staan. Scheidsrechter Bas Nijhuis trok, in zijn oor gefluisterd door de videoscheidsrechter, de rode kaart. Voor de middenvelder werd het daarom toch een treurige avond.

Video #172981

Zondag moet blijken of de bekerwedstrijd FC Volendam ook mentaal een boost geeft. Zondag wacht de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. De vraag is wel of Salden dan opnieuw voor een meer behoudende tactiek kiest.

Video #172984

MVV Maastricht - FC Volendam begint zondagmiddag om 14.30 uur. Ook die wedstrijd is rechtstreeks op de radio te volgen in NH Sport.