Ga naar Content

Wereldkampioenen hiphop voor het laatst bij elkaar

HOOFDDORP De meisjes van dansgroep 2crew4u uit Hoofddorp zijn een enorm succes. Afgelopen jaar wonnen ze het Nederlands, Europees en voor de tweede achtereenvolgende keer het wereldkampioenschap hiphop. Vandaag waren de zeven meiden voor de laatste keer bij elkaar.

Want volgend jaar gaat de succesgroep uit elkaar. De meiden van 11 en 12 jaar schommelen namelijk net tussen twee leeftijdscatergorieën in.  "Sommige meisjes zijn ouder en gaan naar een hogere klasse, andere stoppen helemaal met dansen", legt Emily van den Braak uit. 

Toch kunnen ze terugkijken op een waanzinnig jaar, met als hoogtepunt het wereldkampioenschap in de Deense hoofdstad Kopenhagen. "Ik zat recht overeind, ik wist niet meer wat ik moest doen", vertelt Zoë van der Horst. "Ik realiseerde me toen nog niet goed dat we voor de tweede keer wereldkampioen zijn geworden, maar nu is het wel heel leuk", legt Megan Pronk uit. 

Trots
Trainer Mirella van Altena weet wel waarom juist deze groep zo ontzettend goed is. "Ze trainen altijd heel gediciplineerd", vertelt ze trots. "We hadden één doel en daar zijn we voor gegaan. Ik ben zo ontzettend trots, dat kan ik niet in woorden uitleggen."

Dat de groep nu uit elkaar valt, betekent niet dat de vriendschap verdwijnt. "Natuurlijk blijven we vriendinnen", zegt Zoë. 

Foto: NH